Norrtälje
+46 (0)79-349 88 97

Vatten- & Avloppsdagar 18-19 nov

Den 19 november varje år är det internationella Världstoalettdagen med fokus på globala sanitetsfrågor

I Sverige har vi gott om toaletter men vi behöver få bättre ”toalettvett” och sluta fulspola ~7 000 ton skräp tillsammans med mängder av kemikalier varje år.

På Vatteninfo i Norrtälje är det invigning av nya lokaler, Mathilda labbet och utställningen Vattenexpo. Välkommen att diskutera regler och teknik för enskilt vatten och avlopp och följ med på en guidad tur i det nya huset och officiell invigning av Vattencentrum Roslagen

Det finns utrymme för egen tid att utforska utställningen och ställa frågor till företagen och till VA-rådgivarna. Ta gärna med egna provresultat och få råd om filter mm.

Lunch kommer finnas till försäljning på plats.

Amelia Morey Strömberg kommer presentera GEMVA: En serviceorganisation för samfälligheter för vatten och avlopp och Mikael Medelberg, styrelseledamot i Water Aid berättar om vattnets betydelse för människor och dess utveckling i Rwanda. Vi får även information om WATERCHAIN – ett projekt som hjälper oss att  minska utflödet av näringsämnen och andra skadliga substanser i Östersjön.

Ingegerd Rosborg, forskare berättar om mineraler i vatten och dess påverkan på hälsan och det blir provning av flaskvatten.

Hela programmet hittar du här ->

Varmt Välkommen!

 

Världstoalettdagen instiftades av World Toilet Organization 2001 och är sedan 2014 en officiell FN-dag. Organisationen vill uppmärksamma den globala sanitetskris som det innebär när en tredjedel av världens befolkning saknar tillgång till toalett.