Minireningsverk för fritidshus och villa

Vi installerar minireningsverk i Roslagen, Norrbotten, Västkusten och Södertörn

Minireningsverk för din fastighet - Villa, fritidshus eller förening

Ecobox minireningsverk godkänt

Ett minireningsverk är ett enskilt avloppssystem för villor, fritidshus och föreningar som renar avloppsvattnet (avlopp, bad, dusch och tvätt) upp till 99,9% helt rent och fungerar i praktiken som ett större kommunalt reningsverk.

Eftersom att ett minireningsverk är en optimal lösning för fastigheter med enskilda avlopp, är det en allt vanligare förekomst, särskilt för fritidshus och villor kring Åkersberga, Norrtälje och på Värmdö eller andra högskyddsområden i Sverige.

Installera ett minireningsverk

Minireningsverket grävs ner i marken i anslutning till fastigheten/fastigheterna och kopplas sedan på det befintliga avloppssystemet. Att gräva ner ett reningsverk är ofta en enkel installation och tar i regel inte mer än ett par dagar. Slutresultatet blir nästintill osynligt och tar upp väldigt lite plats på er tomt.

Reningsprocessen kan se olika ut beroende på tillverkare, antingen biologisk eller kemisk. Alla våra minireningsverk har en hög skyddsnivå för att värna om miljön.

Se vår storsäljare Ecobox Small.

Livslängd och drift

Livslängden på ett minireningsverk är mycket lång och betydligt längre än ex. infiltration eller markbädd, vilket underlättar för er och kommande generationer som vill nyttja fastigheten. Att installera ett minireningsverk har därför även en värdehöjande effekt på er fastighet.

Ett minireningsverk har en mycket låg driftkostnad och är ofta enkla att hantera. Vi rekommenderar dock alla våra kunder att även koppla ett serviceavtal med sin nya avloppsanläggning. Då kommer vi ut och kontrollerar att allt fungerar som det ska och byter de filter som behövs.

Läs mer om minireningsverk här

Vi hjälper dig med ditt avlopp - Var du än bor

Se vår film om minireningsverk & enskilda avlopp

Vilket minireningsverk passar din fastighet?

När man ska välja ett minireningsverk så finns det flera faktorer som spelar in. Bland annat är en viktig del hur kringliggande miljön runt er fastighet ser ut. Är det svåråtkomligt? Hur ser tomten ut? Vart kan man placera ett minireningsverk?

Det finns flera frågor som man måste få svar på innan man kan välja rätt reningsverk. Vi på Moderna Avlopp är redo att svara på alla era frågor och hjälpa er att välja ett minireningsverk som passar just era behov.

Vilken typ av minireningsverk?

Man bör även ställa sig frågan om man vill ha ett kemiskt eller biologiskt minireningsverk. Ett välfungerande reningsverk som uppnår de högsta skyddsnivåerna är Ecobox från Ecotech.

En Ecobox renar avloppsvattnet med en integrerad bakterierening, utan några rörliga delar och med en hög driftsäkerhet.

Vart finns Moderna Avlopp?

Moderna Avlopp finns över hela Stockholm, från Öregrund till Nynäshamn. Våra lokalkontor finns i Norrtälje, Åkersberga och Värmdö. Vi har även samarbetspartners i Norrbotten, Västkusten och Södertörn.

På vårt lokala kontor på Värmdö och i Åkersberga finns det showroom där vi gärna visar er våra fullt fungerande minireningsverk och lösningar på plats, för att lättare förstå reningsprocesserna.

Vi hjälper er hela vägen från idé till driftsättning och service.

Boverkets sida om minireningsverk.

Behöver du ett serviceavtal?

Det är viktigt att man binder upp en serviceorganisation som är knuten till ert minireningsverk. Eftersom ett reningsverk måste fungera dag som natt, i flera decennier, så krävs det en regelbunden översyn.

Moderna Avlopp erbjuder alltid er ett förmånligt serviceavtal som gör att ni kan luta er tillbaka och njuta av en lugn och fridfull tillvaro.

Minireningsverk för effektiv avloppsrening

Att ha ett fungerande avloppssystem är avgörande för att skapa en hälsosam miljö i hemmet och för att skydda den omgivande naturen. Våra minireningsverk är en effektiv lösning för att rena allt hushållsavlopp utan krångel.

Komplett avloppsreningssystem för hela hushållet

Med våra minireningsverk får du ett komplett avloppsreningssystem som hanterar allt hushållsavlopp - toalett-, bad-, disk- och tvättvatten utan minsta krångel. Vi har satsat på väl beprövad teknik som är okänslig för elavbrott, flödesvariationer och temperaturskillnader, vilket gör att våra system inte behöver grävas om. Dessutom har verken testats och godkänts av europeiska och internationella testinstitut för att säkerställa högsta kvalitet.

Ecobox Small - vår produkt för hushåll på 5 personer

Vår produkt Ecobox Small kan rena avloppsvattnet från ett hushåll med upp till 5 personer. Om flera hushåll ska anslutas till samma minireningsverk så finns det större modeller tillgängliga för att passa dina behov.

Byggda för att passa de flesta markförhållanden och tomtlägen

Våra minireningsverk är byggda för att passa de flesta markförhållanden och tomtlägen. De har stor tolerans för inkommande vattenkvaliteter och tål både höga och låga temperaturer utan att reningseffekten försämras nämnvärt. Dessutom har de inga rörliga delar eller mekanik som kan gå sönder, vilket borgar för flera decenniers livslängd och låga underhållskostnader.

Enkla att använda och näst intill underhållsfria

Minireningsverken Ecobox är näst intill underhållsfria. De kalibrerar sig själva, binder fosfor och reducerar bakterierna med minst 99,999 %. Den enda aktiva ingrediensen som behöver tillföras är syre, vilket tillförs via pumpen som är placerad utanför den våta miljön. Själva anläggningen bygger på självfall, vilket innebär att vattnet rinner fram av sin egen tyngd. Enkelt och effektivt.

Sammanfattningsvis är våra minireningsverk en effektiv och enkel lösning för att rena allt hushållsavlopp utan krångel. Med vår väl beprövade teknik och högsta kvalitetskrav kan du vara säker på att du får en produkt som håller länge och ger dig en hälsosam och ren miljö i ditt hem.