Norrtälje
+46 (0)79-349 88 97

TreeWell har gått vidare till den första presentationen inför jury i tävlingen ”Skraknästet”.

Skraknästet är en affärsidé- & entreprenörstävling i regionen ”Rosland” (Åland, Roslagen, Norra Stockholm och Åboland). Tävlingen arrangeras för att uppmärksamma möjligheterna för tillväxt i ”Rosland” samt uppmuntra till samverkan i regionen.

– Vi har anmält oss i kategori 1, ”Affärsidéer för startup-företag med tillväxtpotential” med Treewell Biologisk Avloppsrening AB som är ett nystartat bolag i Roslagen med en innovativ lösning för biologisk avloppsrening och särskilt lämpad för känsliga områden så som Skärgården. berättar Carina Gustavsson, delägare på TreeWell.

Totalt var det 14 tävlingsbidrag i kategorin för startups (6 bidrag i kategorin för befintliga bolag) till Skraknästet 2017.

TreeWell är utvalda tillsammans med 5 andra bidrag till den första presentationen inför jury.

– I kategorin för startups hamnade två bidrag på samma antal röster i urvalet vilket gör att det blir totalt 6 bidrag som går vidare till första jurypresentation den 9 februari, 3 av dessa går vidare till finalen på Åland den 18 mars berättar Therese Ling på Ålands Näringsliv som arrangerar Skraknästet tillsammans med Roslagsminglet.

Tävlingen arrangeras för sjätte gången 2016/2017 och är numera indelad i två kategorier – en för startups och en för företag med tillväxtambitioner. Företagen bör ha sina rötter i eller vara verksamma i regionen ”Rosland”.

Idén till entreprenörstävlingen Skraknästet kom från Ålands Landskapsregering och dåvarande näringsminister Fredrik Karlström. Tävlingen arrangerades första gången år 2011.