Norrtälje
+46 (0)79-349 88 97

International Water Summit 16-19 januari nominerar årligen 10 världsinnovationer inom hållbar vattenrening. Svenska systemet TreeWell är en av de nominerade 2017.

På plats i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) samlas just nu världens ledande företag, forskare och politiker för att under den tre dagar långa konferensen 16-19 januari diskutera hållbar utveckling av globala vattenresurser i utsatta områden.

TreeWell är en innovativ, biologisk avloppsrening och kan liknas vid ett kretslopp. Systemet renas tack vare bakterier och mikrober

Systemet bygger på s.k. biomimetik, vilket innebär att TreeWell imiterar naturens egen process men ”förpackad” i en komprimerad anläggning som accelererar processen. Det som tar naturen mellan 2-4 månader tar 6-12 timmar i TreeWell. En samverkan mellan växter, mikrober och protozoer.

TreeWell kräver således ingen slamtömning eller tillsats av kemikalier. Det vatten som lämnar anläggningen kan återanvändas för ex.vis värmeväxling, bevattning eller till att spola toaletten.

Systemet har hög reningsgrad och reducerar läkemedelsrester och hormoner.

Carex of Sweden står för forskning och utveckling av TreeWell och finns på plats i Abu Dhabi. Företaget TreeWell Biologisk Avloppsrening AB är samarbetspartners till Carex of Sweden och arbetar med försäljning, marknadsföring och kommunikation.

Presentationen ->

Related Posts