Norrtälje
+46 (0)79-349 88 97

Från vänster: Rolf Dickson Könberg, Kintore Kompetens, Clas af Ugglas och Therese Ekerholm, båda Frölunda gård och Karl Öhlander, utvecklingschef, Upplands-Bro kommun.

Hållbarhetspris till Frölunda Gård där TreeWell är en del i motiveringen

Upplands-Bro kommun har utsett Frölunda Gård till årets hållbara företag.

Priset delades ut på Upplands-Bro galan den 13 april och som en del motiveringen är valet av TreeWell som biologisk slammfri avloppsrening.

– Med ett stort miljöengagemang, socialt engagemang och kunskap driver företaget traditionellt jordbruk. De har startat och driftsatt en ny solcellsanläggning, ersatt vanlig diesel med HVO-bränsle för sina lantbruksmaskiner och är nu nästintill fossilfri i sin drift, säger kommunens utvecklingschef, Karl Öhlander, som delade ut priset.

Företaget har även startat upp en ny och unik avloppsanläggning, TreeWell, som bygger på mikrobiologi vilket gör att de inte behöver tömma slam och inte tillför några kemikalier i sin reningsprocess. Vinnarna mottog priset under applåder från publiken.

Vi gläds med dem!

Läs mer på:Årets hållbarhetspris till Frölunda Gård 

Om Upplands-Brogalan
Upplands-Brogalan arrangeras av Upplands-Bro Kommun, Företagarna och Damernas affärsnätverk för att uppmärksamma kommunens fantastiska företagare. Innan galan arrangeras en företagsmässa där företagare kan visa upp sin verksamhet och knyta kontakter. Galan är öppen för alla och 2018 arrangerades galan för sjätte året i rad.