Norrtälje
+46 (0)79-349 88 97

Ekologiska Ekoladan valde TreeWell

Under 2017 har TreeWell installerats på den ekologiska Lindeborgs Gård – Ekoladan.

Ekoladan kommer att bli en av världens första kol-negativa byggnader. Ekoladan har kombinerade hållbarhetslösningar med högkvalitativ och genomtänkt design. Det finns två eco-sviter, ett hotellrum, ett litet workshoprum och en bastu.

”Jag skulle vilja passa på att tacka så mycket för samarbetet kring Tree Well. Det har bidragit till förverkligandet av Ekoladans första etapp som blev klar i juli och vi tar alla chanser att visa systemet”

Med hjälp av White Arkitekter har vi byggt om delar av gårdens stora lada från 1907 till ett mindre eko-hotell och konferensverksamhet med mycket hög hållbarhets-, design- och kvalitetsambition.

Där finns två eko-sviter för fyra personer med kök, matplats, vedspis & badrum. Samt ett standard hotellrum för två personer. I Ekoladan finns även ett konferensrum för grupper på upp till 10-15 personer för möten och konferenser där lugn, enskildhet och inspirerande omgivningar värdesätts. Från konferensrummets stora fönster ser man ut över åker, strandbeten och sjö.

I Ekoladan finns även en bastu med stort panorama-fönster och milsvida utsikt över sjön.

För fem år sedan tog vi över den nedgångna gården i vacker natur utanför Nyköping. Steg för steg har vi skapat en unik inspirations- och mötesplats för människor och organisationer. Vi känner att vi är på god väg och i nästa etapp kommer vi bygga några fler hotellrum, ett restaurangkök och ett större konferensrum. Bilder på gården finns på;

https://www.instagram.com/lindeborgsfarm/Vi har näst intill haft full beläggning under juli och augusti och välkomnat våra första konferensgrupper. Vi har även fått fin publicitet i media och i oktober kommer en av Belgiens mest välkända designers med en fotograf för att fota Ekoladan till en ny coffee table designbok som kommer publiceras i hela Europa. Vi har även tilldelats årets innovationspris i besöksnäringen 2017 för Nyköpings Kommun”

Vänliga Hälsningar,
Carl, Ekoladan